За преродените мечти и прецъфтели треперти

Във волният цвят на маргаритите, омайни тайни са укрити.

И само малката калинка пътят ще открие и малките мечти от белите листенца ще отвие!

Да се изкъпеш в река от Роса













       Днес се окъпах. Окъпах се, за да се преродя. Но не в омайни  езера, и не  обикновена роса. Днес  душата ми уми чудна Река от Роса. Тя бе толкова омайна, че желанието в мен надделя и аз   и се отдадох. Отдадох и се с най – чистия  трепет на сърцето, и с най – нежния стон на душата и  реката  обля тялото ми с нова, всепоглъщата страст. Потопи ме в желанието си и облада сетивата ми.

И света изведнъж изчезна.

        Легнах върху мократа земя носена от ефира и танца на  тревичките, които  ме поеха и понесоха по бистрите  вълни. Показаха ми вълшебство и горските тайни омайни.
Зарових се в тях  и света изчезна.  Потънах в безвремие, отдадена на собствената си страст и нежната ласка на малките капчици.

    Дрехите ми пропиха с влага, а вятъра проникваше през тях и закачливо ме пощипваше. Ледените  тръпчици  полазиха  стласно по кожата  ми   и разнесоха непознати усещания по цялото тяло.   

        Дълго лежах неподвижна, отдадена на тези трепети и  не откъсвах очи от фееричната осанка на мъглата. Тя   пристъпваше  с тихи стъпки край мен, а  гората раздаваше нови  и все по- нови  аромати. Заливаше ме със свежест и прераждане.

        Колкото и да опитвам, не мога да разкажа усещане. То е наистина невероятно,  вълнуващо  и може да бъде усетено, само ако бъде изживяно. 

5 коментара:

  1. Росата, Самодивке, идва от сълзите на нощта, капчици бисерни желания, подарени от звездите, за да изгреят с милиони в ранната усмивка на есенната ни зора.

    ОтговорИзтриване
  2. И да превърнат денят ни в не изпята предстояща песен, с която да посипем земята, и да облеем с красота и нежност света....Нали Драконе?

    ОтговорИзтриване
  3. Наистина ли си го направила:)Аз не съм лягал,но преди време обичах да се разхождам бос по росната трева в планината:)Селото където е минало детсвото ми е сгушено в полите на Стара планина и често се връщам там.Това ме зарежда и релаксира:)Приятна и щастлива вечер:)

    ОтговорИзтриване
  4. Разбира се Аполон... Защо се учудваш? Това са малките вълшебства, които всеки ден са край нас, но ние забързани подминаваме...

    ОтговорИзтриване
  5. Права си:)Има толкова хубави и вълшебни неща около нас,които не забелязваме обсебени от ежедневните си грижи.Приятна вечер с много усмивки и добро настроение:)

    ОтговорИзтриване

Благодаря, че сподели :)

Нека останем приятели.

Моля, не крадете труда на другите. Много по- приятно и приятелско е да поискате разрешение за ползването на публикациите, просто трябва да използвате е-мейл или формата за бързи контакти. Възможно е някои снимки в блога да не принадлежат на Лавандулово поле. Те обаче носят подписа на създателят си или линк към него
Материалите публикувани в този блог са изцяло авторски и принадлежат на Лавандулови полета.
Всички текстове в блога са под Creative Commons 2.5 България договор /Признание-Некомерсиално-Без производни/ Криейтив Комънс договор